Plaadimeeste poes toimuvad uusi tooteid, tööriistu ja töövõtteid tutvustavad töötoad

Plaatimisvaldkonnas toimub kiire innovatsioon peamiselt kahes valdkonnas: plaatide loodussõbralikumad materjalid ja plaatimise tööriistad. Proovime end kursis hoida ka materjalitrendidega, aga meie fookus on tööriistade ja seadmete arengul. Selles valdkonnas oleme järjest enam meie kohaliku turu jaoks ka teenäitajad, konsultandid ja koolitajad.

Oleme lahendustel põhinev ettevõte. Jagame ise ja kutsume ka igapäevaselt objektidel töötavaid meistreid oma töövõtteid näitama ja parimaid praktikaid jagama. Alates 2023. aasta veebruarist korraldame Plaadimeeste poe demo- ja koolitusnurgas (Smuuli tee 42) praktilisi töötubasid.

Infot koolituste kohta jagame uudiskirja kaudu.
Uudiskirjaga liitumiseks kirjuta palun info@plaadimehed.ee

Järgmistel teemadel on juba koolitused toimunud, kuid kindlasti korraldame töötube samadel ja sarnastel teemadel ka edaspidi.

Aukude freesimise töötuba


Tänapäeva plaadid on kõvad pähklid. Töötoas näitasime, milliste puuride ja freesidega on kõige mugavam ja kiirem augud plaati teha. Lisaks testisime aukude lihvimist koonus- ja pulkfreesidega ning tutvustame erinevaid rakiseid.

Plaatide lõikamise töötuba


Täna on enim kasutusel kõvad täismassplaadid. See tähendab, et plaatijal tuleb objektil töötada tööriistade ja tarvikutega, mis varem olid kasutusel kivitehastes. Töötoas näitasime plaatide lõikamist mehaanilise-, vesi- ja lattsüsteemidega lõikuriga ning relakaga lõikeid erinevate lõikeketastega. Samuti demonstreerisime lõikeservade töötlust, lihvimist ja poleerimist.

SLAB-plaatide Meistriklass


Suuremõõtmelised plaadid ehk SLAB-plaadid on aina populaarsemad. Plaatide mõõtmed võivad olla isegi juba suuremad kui 160cm * 320cm. Meistriklassis õpetasime neid plaate tõstma, lõikama, servi poleerima, auke freesima. Samuti näitasime, kuidas välisnurkasid faasida 45o. Keskendusime ka paigaldusele ja välisnurkade eritöötlusele EPO-vuugiseguga.

45-kraadiste nurkade lõikuse töötuba


Meil on poes ja rendis olemas nii mehaanilised kui ka elektrilised lõikeseadmed. On ka ketaslõikuri tüüpi seadmeid, millega saab lõigata välisnurga faasi 45 kraadi alla.
Kuidas seda teha? Seda vaatame ja proovime just selles töötoas.

Meil käis taas külas Nurgakivi saade


Videos räägime erinevatest võimalustest, kuidas saada uute tööriistade ja töövõtete kohta teadmisi ja oskusi.